Magyar Gördeszka Bajnokság 2023

A MOGGSz Gördeszka Szakág nemrég kihirdette a 2023-as Magyar Gördeszka Bajnokság állomásait, időpontjait.

Helyszínek, időpontok

Idén 3 street, és 2 park állomás kerül megrendezésre, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi Iroda által meghítdetett, az Országos Görpark Programban megvalósult új beton gördeszkapályákon, az alábbiak szerint:


A tavalyi évhez képest, 2023-ban több újdonság is érinti az országos bajnokságot, amikre több szempontból is érdemes lesz odafigyelni.

A magyar gördeszkázás történetében először kerül megrendezésre Gördeszka Diákolimpia®, ami Június 10-én Mosonmagyaróváron, a street kupafutammal egyidőben zajlik majd. Fontos, hogy a Diákolimpiára a Magyar Diáksport Szövetség versenyszabályzata szerint, online lehetséges nevezni, amit kizárólag az érintett iskola alkalmazásában álló tanár készíthet el. A nevezés határideje: 2023. június 02. (péntek). A felsőoktatási felvételi eljárás során a Diákolimpia® országos döntőn elért legalább 3. helyezetteknek többlet 10 pont jár.

További jelentős előrelépés, hogy a versenyengedéllyel nem rendelkező 18 éven felüli gördeszkások, streeten, open kategóriában mérhetik össze tudásukat. Ez az újítás az Országos Bajnokság mindhárom street versenyét érinti.

A versenyzés feltételei

A Magyar Gördeszka Bajnokságon történő versenyzéshez - a street open kategória kivételével - a MOGGSZ alatt működő valamely sportegyesültben tagság,  és érvényes versenyengedély szükséges. Versenyengedéllyel rendelkező gördeszkásoknak 1500 Ft, az open kategória indulóinak 3000 Ft a nevezési díj, amit a helyszínen felállított versenyirodában, a regisztrációs pultnál szükséges megfizetni.

A verseny formátuma

A street selejtezőben 2x 1 perces menet, és 5 próbás irányított jam session áll a versenyzők rendelkezésre. Előbbiből a jobbik menet eredménye, utóbbiból a  két legjobb trükkre kapot pont számít.  OB kategóriában a legjobb 8, open kategóriában a legjobb 6 gördeszkás jut a döntőbe. 8, illetve 6 fő alatti induló esetén, a versenyszabályzat szerint nincs külön döntő. A selejtező eredménye adja a végső sorrendet. 

A park selejzező alkalmával az indulók 3x 45 másodperces menetben mérhetik össze tudásukat. A döntőben  4x 45 másodperces menet áll rendelkezésükre.
Mindkét esetben a legjobb menetre kapott pont számít. 

Kategóriák

OB / versenyengedély köteles (street, park) kategóriák:


Open street / versenyengedély nélküli kategória:

A 2022-es Magyar Gördeszka Bajnokságot a Gördeszka Suli csapata kifejezetten jó eredményekkel zárta. Utánpótláskorú versenyzőink gyakorlatilag mindent megnyertek, amit csak lehetett.

A különböző korcsoportokban, női és férfi kategóriában, street és pool kupafutamok alkalmával összesen:

17x I. helyezés,

10x II. helyezés,

4x III. helyezés,

6 darab IV. helyezés, és

2 besttrick I. helyezést sikerült összehoznunk.


Az összesített OB eredmények alapján:

6 kategóriában szereztünk Magyar Bajnoki címet,

5-en állhattak fel a dobogó II. fokára, és

2 versenyzőnk végzett a III. helyen.


Ezúttal is gratulálunk mindenkinek! Találkozunk az idei OB-n!

# Magyar Gördeszka Bajnokság , MGB , verseny , Mosonmagyaróvár , Budapest , Debrecen , Országos Görpark Program , skatepark