Magyar Gördeszka Bajnokság 2024 - Mosonmagyaróvár

2024-05-06

2024. május 04-én, Mosonmagyaróváron vette kezdetét az idei Magyar Gördeszka Bajnokság, ahol a szombati street verseny alkalmával rekordszámú, összesen ötvenkét versenyző állt rajthoz. Ebből negyvenegy fő versenyengedély köteles, tizenegy fő pedig open kategóriában. Előbbiek férfi 14 év alatti, 14-18 év közötti és 18 év feletti, valamint női összevont korcsoportban mérhették össze tudásukat. Utóbbiak kizárólag 18 év felett versenyeztek. A park verseny kevesebb indulóval zajlott, de összességében vasárnap is szép számban gyűltek össze a résztvevők. Idén extra meglepetés, hogy nem csak a versenyzésről és versenyzőkről szólt a hétvége. 

Az esemény főszponzora, a Store13 ugyanis különböző programokkal készült a jelenlévő kicsiknek és nagyoknak is, hogy a közösség azon tagjait is bevonják, akik épp nincsenek a pályán. Volt gördeszka teszt, szerviz (csapágytisztítás), különböző nyereményjátékok és hot-dog.

A street selejtezők és döntők alkalmával a már jól megszokott 2x1 perces menet, és ötpróbás, irányított jam session állt a versenyzők rendelkezésre. Előbbiből a jobbik menet eredménye, utóbbiból a két legjobb trükkre kapott pont összege alapján, nyolc versenyző jutott a döntőbe.  A park verseny rendhagyó módon 20 perces irányított jam session formájában került lebonyolításra, ahol a legjobb menetre kapott pontszám adta a végső sorrendet.

Örömmel láttuk, hogy a 18 év alatti korosztályban is egyre több a versenyző, akik évről évre egyre ügyesebbek, magabiztosabbak. 

Tanítványaink ezúttal is mindkét versenyszámban kiválóan teljesítettek, amihez ezúton is gratulálunk! Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy hitünk szerint, a legügyesebb gördeszkások streeten és a parkban is megállják a helyüket.

14 év alatti korcsoportban Bodrogi Gergő streeten a 2., poolban az 1. helyen végzett.

A 14-18 év közöttiek versenyében Bonyhádi Benjamin streeten 6. lett. Szoros küzdelemben Rozgonyi Zsombor streeten 3., poolban 2., Kárpáti Marcell streeten a 2. helyezést szerezte meg. A 2022-es, és 2023-as Magyar Bajnok gördeszkás Olaszy Olivér idén is mindkét versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott fel, megszerezve ezzel 7. street, és 6. park kupafutam győzelmét.

EREDMÉNYEK

STREET

14 év alatt

2. Bodrogi Gergő

14-18 év között

6. Bonyhádi Benjamin

PARK

14 év alatt

1. Bodrogi Gergő

14-18 év között

1.Olaszy Olivér

2. Rozgonyi Zsombor

Találkozunk a Magyar Gördeszka Bajnokság  következő állomásán, június 1-én Győrben!

Foto: Shuvit Crew / Christian Reiter 

# Magyar Gördeszka Bajnokság , MGB , Mosonmagyaróvár , verseny , Bodrogi Gergő  , Olaszy Olivér , Rozgonyi Zsombor , Kárpáti Marcell , Bonyhádi Benjamin , Kaposi Dávid , Pál Attila