Pannon Pumptrack kupasorozat 2024 - Etyek

Szombaton került sor a 2024-es Pannon Pump Track Kupasorozat III. fordulójára Etyeken, ahol a Gördeszka Suli tanítványai elsöprő sikert arattak!

A Magyar Kerékpáros Szövetség által akkreditált versenyen, a gördeszkások külön kategóriában indulhattak, ahol az időmérés profi csapat által, fotocellás berendezéssel, ezredmásodperces pontossággal történt. 

Foto: kerekparpalya.hu

Mi az a pumpapálya?

A pumpapálya (angolul “pumptrack”) hullámok és kanyarok egymásutánja, amit ha megfelelően “pumpálva” használsz, akkor képes vagy körbe-körbe haladni rajta.

A pumptrack egyre növekvő népszerűsége annak köszönhető, hogy egyaránt nyújt élményt amatőröknek és profiknak, használata nagyban hozzájárul a biztonságos közlekedéshez, és készségszinten fejleszti a mozgáskultúrát.

Hazánkban már több mint 50 pump tarck található, és sorra nyílnak az új pályák.

Etyek városában található 1100 négyzetméter alapterületű, multi típusú pumpapálya, az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 2022. évi Országos Bringapark Programjában elnyert pályázat eredményeként került megvalósításra.

Köszönjük ezt a szuper rendezvényt a Pump Track Hungary csapatának, és egyúttal gratulálunk mindenkinek az elért helyezéséhez!

Két hét múlva Hatvanban folytatjuk a IV. Fordulóval!

# Pannon Pump Track Kupasorozat , verseny , Szücs Péter , Szedlák Vince , Ormándi Zoltán , Etyek , pumptrack , pumpapálya