Pilisvörösvári gördeszkapálya átadó és bemutató

2024-04-19

Április 19-én Pilisvörösvárra kaptunk meghívást, ahol a Szabadság  utca és Dugonics utca találkozásánál megépült új beton gördeszkapálya átadóján tartottunk bemutatót, és oktatást. 

A közel 500 négyzetméter alapterületű beton gördeszkapálya az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda által meghirdetett Országos Görpark Program keretein belül valósult meg. Az ünnepélyes átadón a város polgármestere dr. Fetter Ádám mondott beszédét, majd a nemzeti színű szalag átvágását követően a Gördeszka Suli országos bajnok versenyzői egy látványos gördeszka bemutatóval avatták fel az új sportpályát. Ezt követően a Gördeszka Suli oktatóinak irányításával egy órás gördeszka oktatásban vettek részt az érdeklődők. 

A szervezők mindenkire gondoltak, ugyanis a frissen átadott gördeszkapálya mellett található 2022-es építésű, több mint 220 méter hosszú aszfalt borítású pumpapályán a Pannon Pump Track Kupasorozat csapata hirdetett háziversenyt a szép számban összegyűlt kerékpáros, rolleres és gördeszkás fiataloknak számára.

Ezúttal is köszönjük a meghívást az Önkormányzatnak, szuper rendezvénynek lehettünk részesei!

A pályáról

A szinteltolásos street pálya 3 nagyobb szekcióból áll. A legmélyebb pontján egy 2-2,2 méter magas, viszonylag meredek ív biztosítja a lendületet a középső szekcióhoz, ami kétségtelenül a skatepark legérdekesebb része. Ezen a szakaszon a pálya két szélén találhatók balos, jobbos egyenes-döntött padkák, és egy kisebb egyenes-döntött cső korlát, illetve egy 2 lépcsős "London gap" is helyet kapott. Utóbbi a személyes kedvencünk. 

A középső szakasz központi elemcsoportja az ikonikus amerikai street spot, a Miamiban található "Synagogue rail" replikája, és egy magasabb zártszelvény keresztmetszetű döntött korlát, ami egy 3+3 lépcsős viszonylag hosszú dupla szettet fog közre. A felső szakasz bal oldalán egy magasabb polejam + egyenes korlát kombó, a jobb oldalán egy kisebb gap + padka található. A pálya hátsó, legszélesebb és egyben a leglassabb részén kapott helyet egy alacsony / hosszú talaj korlát, egy valamivel rövidebb egyenes padka, és egy hosszú manual pad, kicsúszós padkával.

Ne felejtsétek, Pilisvörösvár új gördeszkapályája ad otthont a Magyar Gördeszka Bajnokság Június 2-ai  street kupafutamának. Mi biztosan ott leszünk, gyertek ti is minél többen versenyezni, szurkolni, nézelődni! 

# Pilisvörösvár ,  gördeszka bemutató , Országos Görpark Program , skatepark , görpark , pumpapálya , pumptrack , Pannon Pump Track